Skoliera dhe Penela

Home > Zgjidhje > Skoliera dhe Penela

Skoliera dhe Penela

Image

Valethyesit mund të vendosen në det të hapur ose të lidhur me vijën bregdetare dhe zakonisht mbrojnë infrastrukturën detare nga veprimi i valëve dhe i rrymës. Valethyesi shpërndan energjinë e valëve në det të hapur, duke gjeneruar pellgje ujore të qeta ku mund të zhvillohen aktivitetet portuale në mënyrë të sigurt. Historikisht, këto struktura përbëheshin nga nje sere rrënojash të mbrojtura në të dyja anët nga shtresa të blinduara nga gurë të mëdhenj natyrorë ose blloqe betoni artificial. Zëvendësimi i materialit bërthamor të grumbullit të rrënojave me MacTubes® të mbushur me material të gërmuar (rërë ose baltë) mund të jetë një alternativë efektive që lejon përshpejtimin e aktivitetit të ndërtimit dhe zvogëlimin e kostove të përgjithshme të valethyesve.

Zgjidhje bazuar ne nevojat e klientit. Strukturat e zhytura shpesh përdoren për mbajtjen e faqes artificiale të këmbëve me drejtim nga deti, duke funksionuar së bashku për të siguruar mbrojtjen e plazhit. Ne ndihmojmë projektuesit dhe kompanitë e ndërtimit duke ofruar zgjidhje që marrin parasysh disponueshmërinë e materialeve, kërkesat mjedisore dhe metodologjinë e ndërtimit të zgjedhur nga ndertuesi. Zgjidhjet teknike mund të përfshijnë MacTubes® dhe/ose MacBags® ku ka rërë lehtësisht të disponueshme. Gabiona dhe dyshekët Reno ose Marine merren ne konsiderate në rastet kur guroret ndodhen në një distancë të arsyeshme.

Image

Zgjidhjet dhe risitë tona ne skoliera Zgjidhjet teknike Maccaferri mund të aplikohen me sukses për ndërtimin e skolierave. Nëse rëra është e disponueshme në vend, MacTubes® mund të përdoret për të ndërtuar bërthamën e skolieres, ndërkohë që mund të përdoren gabione dhe dyshekë Reno ose detarë për të mbrojtur bërthamën nga valët dhe rryma. Një shtresë filtri e projektuar mirë që ndan strukturën e re nga shtrati ekzistues i detit është jetike për performancën e vazhdueshme të skolieres, megjithatë pëlhura tradicionale e filtrit të gjeotekstilit është lehte për ujin e detit, duke e komplikuar instalimin e saj. Ne patentuam dyshekun e filtrit të balastuar (BFM) për të zgjidhur këtë problem duke mundësuar vendosjen me lehtësi të një tekstili mbrojtës, ndarjeje ose filtrimi në shtratin e detit.