Tunele – Harqet prej celikut

Home > Produkte > Tunele – Harqet prej celikut

Tunele – Harqet prej celikut

GFRP Bar & Stirrups


GFRP BAR dhe Stirrups përdoren me sukses për të zëvendësuar shufrat tradicionale të armaturës brenda strukturave të betonit në punimet e përkohshme të tuneleve (mure D, mure mbajtëse, pilota dhe të ngjashme) p.sh. brenda depërtimit të tunelit. Elementet e përforcimit GFRP BAR CRG janë bërë nga thurrje rrëshire e poliesteri të përforcuar, së bashku me një fije të vazhdueshme qelqi me një drejtim (GFRP tip E-Glass).


GFRP Bar & Stirrups


GFRP BAR dhe Stirrups përdoren me sukses për të zëvendësuar shufrat tradicionale të armaturës brenda strukturave të betonit në punimet e përkohshme të tuneleve (mure D, mure mbajtëse, pilota dhe të ngjashme) p.sh. brenda depërtimit të tunelit. Elementet e përforcimit GFRP BAR CRG janë bërë nga thurrje rrëshire e poliesteri të përforcuar, së bashku me një fije të vazhdueshme qelqi me një drejtim (GFRP tip E-Glass).


GFRP BAR CRG ofron përparësitë e mëposhtme:


– Rezistencë jashtëzakonisht e lartë në tërheqje

– Rezistence e lartë në përkulje

– Rezistencë e lartë në prerje

– Moduli jashtëzakonisht i lartë

– Përmirësim i ndjeshëm i efektit të fërkimit (efekti i tërheqjes)

– Prerje

– Rezistencë e lartë ndaj korrozionitBulon GFRP CRG


I përdorur në punimet e tunelizimit, bulon me fije qelqi Maccaferri GFRP CRG është i pajisur me një kokë çeliku për post-tensionim dhe përdoret në fiksimin ne shkëmbinj, gozhdimin ne toke dhe ankorimet e tokës. Është bërë nga një thurrje rrëshirë me poliesteri të përforcuar, së bashku me fije qelqi njëdrejtimëshe (GFRP tip E-Glass). Procesi i filetimit nuk ndikon në integritetin e fibrës së qelqit, ndërkohë që rrit ndjeshëm efektin e fërkimit (tërheqje), dhe kapacitetin e përgjithshëm të rezistencës në tërheqje.


Madhësia e kokës së çelikut është në përputhje me performancën mekanike të profilit specifik në të cilin është instaluar. Sistemi i tensionit është i shpejtë dhe efektiv dhe është i kalibruar për të siguruar integritetin e profilit GFR.


Është gjithashtu e mundur të lidhni dy elementë me një mëngë çeliku S355.


GFRP BOLT CRG rekomandohet vetëm për përdorim të përkohshëm (ACI440.1R, ref).GFRP BAR CRG ofron përparësitë e mëposhtme:


– Rezistencë jashtëzakonisht e lartë në tërheqje

– Rezistence e lartë në përkulje

– Rezistencë e lartë në prerje

– Moduli jashtëzakonisht i lartë

– Përmirësim i ndjeshëm i efektit të fërkimit (efekti i tërheqjes)

– Prerje

– Rezistencë e lartë ndaj korrozionit


Bulon GFRP CRG


I përdorur në punimet e tunelizimit, bulon me fije qelqi Maccaferri GFRP CRG është i pajisur me një kokë çeliku për post-tensionim dhe përdoret në fiksimin ne shkëmbinj, gozhdimin ne toke dhe ankorimet e tokës. Është bërë nga një thurrje rrëshirë me poliesteri të përforcuar, së bashku me fije qelqi njëdrejtimëshe (GFRP tip E-Glass). Procesi i filetimit nuk ndikon në integritetin e fibrës së qelqit, ndërkohë që rrit ndjeshëm efektin e fërkimit (tërheqje), dhe kapacitetin e përgjithshëm të rezistencës në tërheqje.


Madhësia e kokës së çelikut është në përputhje me performancën mekanike të profilit specifik në të cilin është instaluar. Sistemi i tensionit është i shpejtë dhe efektiv dhe është i kalibruar për të siguruar integritetin e profilit GFR.


Është gjithashtu e mundur të lidhni dy elementë me një mëngë çeliku S355.


GFRP BOLT CRG rekomandohet vetëm për përdorim të përkohshëm (ACI440.1R, ref).GFRP Tuba & Elemente


Tubat GFRP përdoren për përforcimin e tokës në punimet e tunelizimit, kudo ku kërkohet përmirësim i konsiderueshëm i karakteristikave të tokës, p.sh. ne faqe të tunelit përpara gërmimit, i ashtuquajturi ‘konsolidim bërthamor’.


Elementet tubulare GFRP (tubat) janë bërë nga një perzjerje rrëshirë dhe poliesteri e përforcuar, së bashku me nje profil të vazhdueshme me fije qelqi (GFRP tip E-Glass) me një drejtim. Procesi i filetimit nuk ndikon në integritetin e fibrës së qelqit, me përfitimin rezultues të një përmirësimi të konsiderueshëm të efektit të fërkimit (tërheqjes), dhe kapacitetit të përgjithshëm të rezistencës në tërheqje.


Njësitë futen në një vrimë të shpuar paraprakisht në tokën e gërmuar dhe betonohen. Profili i valëzuar përmirëson forcën e lidhjes, e cila, kur shoqërohet me rezistencen e lartë ne terheqje të tubit, siguron stabilizim të besueshëm të fasades dhe përforcim të tunelit.


Elementët tubarë (tubat) mund të përdorin gjithashtu bashkime për të zgjatur gjatësinë e tubit dhe tubin e injektimit gjatë injektimit te betonit.


Tuba GFRP dhe elementë të tjerë rekomandohen vetëm për aplikime të përkohshme.


P.E.R. Sistemi i Tokës


P.E.R. Seria e Sistemit të Tokës (Elementi Presionues për Përforcimin e Tokës) është projektuar për t’u siguruar klientëve të tuneleve përmirësime me kosto efikase të tokës në kushte të vështira dhe të pafavorshme. Sistemi është plotësisht i personalizueshëm dhe mund të zgjidhë shumë detyra në të njëjtën kohë si p.sh. kullimi, përforcimi dhe konsolidimi i tokës. Përdoret në tokë të lirshme, të fryrë ose të rrëmujshme dhe gjithashtu aty ku vendosen kërkesa të rrepta për kontrollin e ujit nëntokësor.


P.E.R. Toka përmban një element përforcues rrëshirë poliesteri dhe tekstil me fije qelqi, me një mbështjellës integral që zgjerohet. Pasi të futet në një vrimë shpimi, këllëfi mbushet me fino nën presion. Kjo rrit efektin e fërkimit (tërheqje), lidhjen midis finosë dhe armaturës dhe kontrollin e përgjithshëm të volumit të finove.


Produkti mund të personalizohet kur përdoret në aplikacionet e fytyrës së konsolidimit bazë:


– Tub HDPE me mikrosplore dhe gjeotekstile jo të endura, për të lejuar rikompresimin e tokës dhe kullimin në të njëjtën kohë


– Tub PVC me vrima (tub manchete), për të lejuar rikompresimin e tokës dhe ose depërtimin, ose fuga me presion në të njëjtën kohë


Tuba GFRP dhe elementë të tjerë rekomandohen vetëm për aplikime të përkohshme.


Bulon çeliku Maccaferri E-EXBOLT është një bulon shkëmbi i zhvilluar për t’u përdorur në (por pa u kufizuar në): – Aplikacionet e minierave si p.sh. muret e varura dhe bulonat e çatisë – Aplikacionet e tunelimit të tilla si bulonat sistematike radiale – Stabilizimi i shpatit të shkëmbinjve Është bërë nga një tub metalik i salduar, i shtrënguar gjatësor (i palosur në vetvete) dhe i mbyllur në njërin skaj. Buloni është zgjeruar brenda një pusi të shpuar paraprakisht duke përdorur një rrjedhje uji me presion të lartë nga një pompë. Procesi i instalimit është i lehtë dhe shumë i ngjashëm me bulonat e tjerë të gurëve. Kjo e bën E-EXBOLT lehtësisht të përdorshëm nga të gjithë operatorët. E-EXBOLT ofron përparësitë e mëposhtme: – Lidhja me shkëmbin rezulton nga fërkimi që krijohet ndërmjet bulonit të zgjeruar dhe shkëmbit – Bulonat e fërkimit mund t’i nënshtrohen ngarkesës së plotë direkt pasi të jenë vendosur dhe janë në gjendje të thithin menjëherë lëvizjet e shkëmbinjve – Forca mbajtëse zbatohet përgjatë gjithë gjatësisë së bulonit të futur Bulonat e fërkimit E-EXBOLT të furnizuara në klasën e çelikut S355 MC