Muret Mbajtese & Perforcimi i Shtresave te Tokes

Home > Aplikime > Muret Mbajtese & Perforcimi i Shtresave te Tokes

Muret Mbajtese & Perforcimi i Shtresave te Tokes

Që nga kohët e lashta, njerëzimi ka ndërtuar struktura për të mbajtur tokën dhe për ta frenuar atë në një kënd më të pjerrët se ai që do të mbante ne menyre natyrale. Shpesh përballemi me të njëjtën sfidë dhe sot kur kemi të bëjmë me tokën. Kur bëhet fjalë për shpatet e dheut me kapacitet të dobët mbajtës, kur toka duhet të mbajë ngarkesa ekstreme, të tilla si ato ne miniera ku një kamion i ngarkuar me minierë mund të peshojë mbi 300 t, apo edhe kur ndërtimi bëhet në zona sizmike. Muret mbajtëse dhe strukturat e përforcimit të tokës mund të zgjidhin problemin e qendrueshmerise së tokës.

Çdo javë, qindra zgjidhje Maccaferri zbatohen në të gjithë globin, qofshin ato një mur i vogël mbajtës në një ndërtim banimi, ose një strukturë masive, me dhe te përforcuar në një autostradë kryesore ose në një minierë. Reduktimi i konsumit të burimeve natyrore, kursimet në koston e instalimit, maksimizimi i sigurisë së punëtorëve, qëndrueshmëria afatgjatë dhe integrimi në mjedis janë tiparet kryesore të mureve tona mbajtëse dhe sistemeve të përforcimit të dheut.

Ekspertiza jonë është ndërtuar mbi 100 vjet në zgjidhjen e problemeve të strukturës mbajtëse dhe duke inovuar vazhdimisht ofertën tonë të zgjidhjeve të testuara dhe të certifikuara. Përveç kësaj, në partneritet me institucione dhe profesionistë kryesorë, ne përpiqemi të zhvillojmë qasje të reja projektimi dhe mjete projektimi për të rritur jetëgjatësinë e mureve tona dhe strukturave të përforcimit të dheut. Kontaktoni me ne për të filluar projektimin e mureve mbajtëse te sigurta nga aspekti mjedisor dhe strukturave të përforcimit të dheut.