Barrierat e zbutjes

Home > Zgjidhje > Barrierat e zbutjes

Barrierat e zbutjes

Image

Sistemet e zbutjes përdoren në shpatet ku ka hapësirë ​​të mjaftueshme nën barrierën në të cilën shkëmbinjtë mund të ndalen ose të grumbullohen në mënyrë të sigurt.

Barrierat tona të zbutjes të rënies së shkëmbinjve kombinojnë strukturën e kapjes të një pengese dinamike të rënies së shkëmbinjve me avantazhet e reduktuara të mirëmbajtjes së rrjetës së kapjes; ato përdoren në zbutjen pasive të rrezikut të rënies së shkëmbinjve. Në vend që të sigurohet në një kabllo mbështetëse më të ulët, rrjeta e gardhit është më e gjatë dhe zbret poshtë shpatit ku mund të ngadalësojë zbritjen e shkëmbinjve që bien

Image

Sistemet tona u testuan nga Kolorado DOT. Ndryshe nga shumica e testeve në terren të sistemit të zbutjes së rënies së shkëmbinjve që kapin vetëm lëvizjen translative të një shkëmbi që bie, testi CDOT riprodhoi lëvizjet rrotulluese të gurëve që janë shumë të rëndësishme për këtë lloj zgjidhjeje. Testi i kryer nga CDTO tregoi performancën e shkëlqyer të panelit rrjetë kabllor HEA me nyje që mund t’i rezistojnë goditjeve me sasin të vogël të dëmtimit pas goditjeve të përsëritura.