Kalatat dhe bankina

Home > Zgjidhje > Kalatat dhe bankina

Kalatat dhe bankina

Image

Kalatat dhe bankina mund të ndërtohen dhe të mbrohen nga erozioni duke përdorur zgjidhjet tona teknike. Zgjidhjet Maccaferri janë përdorur gjithashtu brenda porteve, marinave dhe strukturave të hyrjes/daljes. Kalatat më të vogla dhe portet turistike kanë përdorur prej kohësh gabione rrjete të endura cilësore, pasi është provuar se ato integrohen mirë në mjedis dhe pershtaten me jetën detare brenda një kohe të shkurtër, në fakt zbrazëtitë formojnë me shpejtësi habitate për peshqit dhe krustacet.

Zgjidhje Maccaferri për erozionin dhe pastrimin. Helikat e anijeve dhe lëvizjet e anijeve shkaktojnë erozion dhe gërvishtje pranë strukturave të portit, të cilat ne mund t’i kapërcejmë me gamën tonë të dyshekëve mbrojtës. Këto dyshekë mbrojtëse nga fundi dhe nga pjerrësia zakonisht ndërtohen në breg dhe ngrihen në vend.

Mbrojtja e duhur e produkteve tona. Kur marrim parasysh qëndrueshmërinë e materialeve brenda mjediseve detare, ne jemi në gjendje të ofrojmë një sërë produktesh që i përshtaten kushteve të ekspozimit , duke përfshirë veprimin e valës, ekspozimin UV dhe zonën e baticës. Për rrjetën me dopjon torsion te telit të gabioneve dhe dyshekëve, mbrojtja përfshin një galvanizim të rëndë zinku/alumini me një shtresë polimer shtesë. Për kushte veçanërisht agresive, mund të përdoren dyshekë të bërë nga rrjetë çeliku inox ose rrjetë polimerike. Vlera e gjeotekstileve të dizajnuara saktë Gjeotekstilet luajnë një rol të rëndësishëm në punimet bregdetare duke ofruar funksionet e ndarjes dhe filtrimit të nevojshëm në pikën e takimit midis strukturës së re dhe shtratit ekzistues të detit ose grykëderdhjes. Pa një shtresë filtri të besueshëm dhe të dizajnuar siç duhet, struktura e mësipërme nuk do të funksionojë siç është projektuar. Projekti MOSE i Venecias demonstron njohuritë tona. Ne mbështetemi në portofolin tonë të gjerë gjeosintetik dhe njohuritë e prodhimit për të përdorur gjeotekstilet dhe materialet përforcuese në kombinime specifike për t’iu përshtatur kërkesave teknike të projektit. Në të vërtetë, në projektin e njohur globalisht MOSE në Venecia, ne zhvilluam një dyshek filtrimi specifik me çakëll (BFM) që kombinon funksionalitetin e filtrimit dhe ndarjes brenda një sistemi, si dhe metodën e vendosjes duke përdorur teknologjinë GPS. Megjithatë, ndryshe nga gjeotekstilet e tjera, ai është më i rëndë se uji dhe mund të vendoset me saktësi nën ujë. Zhvillimi i mëtejshëm i BFM-së tonë. BFM mund të kufizojë uljen e valëthyesve dhe skolierave ose strukturave të tjera. Kjo teknologji është zgjeruar kohët e fundit për të ofruar një dyshek që gjithashtu mund të korrigjojë zonat e ndotura nga sedimentet.