Konsolidim dhe perforcim i germimeve

Home > Zgjidhje > Konsolidim dhe perforcim i germimeve

Konsolidim dhe perforcim i germimeve

Image

Kur dhe pse kërkohet përforcimi dhe konsolidimi i tokës? Konsolidimi dhe Përforcimi i Gërmimit janë teknika që përdoren për të stabilizuar faqet e tunelit dhe gërmimin, duke mundësuar avancimin e sigurt dhe të shpejtë të tuneleve edhe me diametër të madh. Kjo metodë mundëson përparim të shpejtë me gërmime me përmasa të mëdha.

Ai tenton të përdoret në kushte të veçanta gjeologjike dhe në toka që konsiderohen të vështira për t’u gërmuar. Teknikat përfshijnë përforcimin e faqeve të gërmuara duke instaluar elementë tekstil me fije qelqi në vrima horizontale, të cilat më pas lyhen për të formuar një grup mikro-pilotash rreth të gjithë seksionit.

Portofoli Maccaferri i zgjidhjeve për konsolidimin dhe përforcimin e gërmimeve Ne ofrojmë një sërë zgjidhjesh për profesionistët e tuneleve: • Profilet e tekstilit me fije qelqi dhe elementet me seksione të ndryshme tërthore. Ato futen në të gjithë seksionin e tunelit, për të formuar një sërë elementësh përforcues, duke rezistuar ndaj ngarkesave të krijuara gjatë gërmimit dhe duke parandaluar kolapsin dhe duke rritur sigurinë e punëtorëve. Ky efekt stabilizimi do të thotë që mund të ndërmerret një qasje e gërmimit të plotë (qasja ADECO-RS) • Në terren problematik ku arritja e performancës së përforcimit ose ankorimit është e vështirë, P.E.R. Mund të përdoret sistemi i ankorimit në tokë (TM); një mbështjellës integral rreth shufrës së armaturës përmban llaçin e injektuar, duke kompaktuar dherat përreth duke reduktuar humbjen e finove dhe larjen. • Ankorat hibride, P.E.R.Ground Drain dhe P.E.R. Ground COPE mundëson përforcimin e njëkohshëm dhe kullimin ose bllokimin e ujërave nëntokësore. • Hyrja aksidentale ose e papritur e ujit mund të bllokohet me rrëshira poliuretani, të cilat krijojnë shkumë me qeliza të mbyllura që zgjerohen. • Ofrojmë edhe shufra përforcimi me tekstil me fije qelqi për përforcimin e betonit brenda strukturave të përkohshme nëntokësore, p.sh. diafragma dhe muret mbajtëse brenda zonës së depërtimit të tunelit. Rebar CRG thjeshton aksesin përmes betonit të armuar në krahasim me shufrat tradicionale të çelikut.