BIENALJA E VENECIAS 2024: MACCAFERRI, SPONSOR I PAVIONIT SHQIPTAR

Home > News > BIENALJA E VENECIAS 2024: MACCAFERRI, SPONSOR I PAVIONIT SHQIPTAR
18 April 2024

BIENALJA E VENECIAS 2024: MACCAFERRI, SPONSOR I PAVIONIT SHQIPTAR

Kjo iniciativë dëshmon përkushtimin e Maccaferri për vlerësimin e pasurisë artistike dhe kulturore shqiptare, si edhe konfirmon interesin që ka Grupi për tregun ballkanik.

Bolonja, 17 Prill 2024 – Officine Maccaferri, lider global nĂ« sektorin e inxhinierisĂ« civile dhe mjedisore, shpall mbĂ«shtetjen e saj si sponsor, pĂ«r ekspozitĂ«n Love as a Glass of Water e artistes Iva Lulashi, che perfaqeson Pavijonin e ShqipĂ«risĂ« me rastin e EkspozitĂ«s sĂ« 60-tĂ« NdĂ«rkombĂ«tare tĂ« Artit – Bienale e Venecias, qĂ« do tĂ« organizohet nga 20 prilli deri mĂ« 24 nĂ«ntor 2024.

Duke mbështetur Pavijonin Shqiptar, Officine Maccaferri synon të theksojë angazhimin e kompanisë për vlerësimin e artit dhe kulturës vendase, ku Grupi është i pranishëm prej më shumë se njëzet vitesh, fillimisht me një prani tregtare dhe më pas, prej vitit 2009 me një fabrikë prodhimi, dhe sot ndër operatorët industrialë të konsoliduar. Që në fillim të viteve Dymijë, Maccaferri Balkans ka marrë pjesë në zbatimin e projekteve të rëndësishme të infrastrukturës dhe së fundmi ka inauguruar një fabrikë të re prodhimi në Shijak me synimin për ta bërë atë qendrën kryesore të prodhimit për zonën evropiane dhe të Lindjes së Mesme, si dhe një qendër ekselence për zhvillimin e teknologjive bashkëkohore.

Bienalja e Venecias, Ă«shtĂ« ndĂ«r ngjarjet mĂ« prestigjioze tĂ« artit bashkĂ«kohor, e njohur nĂ« tĂ« gjithĂ« botĂ«n. E titulluar TĂ« huaj kudo  – Foreigners Everywhere dhe e kuruar nga Adriano Pedrosa, kĂ«tĂ« vit Ekspozita NdĂ«rkombĂ«tare shoqĂ«rohet me 88 PjesĂ«marrje KombĂ«tare nĂ« pavijonet historike nĂ« Xhardini, Arsenal dhe nĂ« qendrĂ«n historike tĂ« Venecias.

Pavioni shqiptar, i cili hap seksionin e ekspozitĂ«s kushtuar pjesĂ«marrjeve kombĂ«tare, do tĂ« mirĂ«presĂ« ekspozitĂ«n Love as a Glass of Water, kushtuar pikturave tĂ« artistes shqiptare Iva Lulashi. E frymĂ«zuar nga “teoria e gotĂ«s sĂ« ujit”, qĂ« daton nga periudha para-revolucionare dhe e lidhur me mendimtaren radikale dhe feministe Aleksandra Kollontai, artistja eksploron pĂ«rmes veprave tĂ« saj, tema tĂ« tilla si dashuria, dĂ«shira dhe erosi. Ekspozita Ă«shtĂ« kuruar nga Antonio Grulli, me porosi tĂ« veçantĂ« tĂ« z. Blendi Gonxhja, MinistĂ«r i EkonomisĂ«, KulturĂ«s dhe Inovacionit tĂ« ShqipĂ«risĂ«.

 â€œKemi kĂ«naqĂ«sinĂ« tĂ« mbĂ«shtesim Pavijonin Albania dhe artisten Iva Lulashi nĂ« njĂ« skenĂ« tĂ« jashtĂ«zakonshme si Bienalja e Venecias, njĂ« nga ngjarjet mĂ« tĂ« rĂ«ndĂ«sishme artistike nĂ« mbarĂ« botĂ«n”. – deklaroi Sergio Iasi, President i Officine Maccaferri. “Duke promovuar vlerĂ«n e artit dhe kulturĂ«s shqiptare, ne synojmĂ« tĂ« japim njĂ« demonstrim tĂ« mĂ«tejshĂ«m, pĂ«r lidhjen tonĂ« tĂ« fortĂ« me vendin, ku pesĂ«mbĂ«dhjetĂ« vjet mĂ« parĂ« vendosĂ«m tĂ« hapnim njĂ« degĂ« prodhimi, duke marrĂ« parasysh rĂ«ndĂ«sinĂ« e madhe qĂ« ka tregu ballkanik nĂ« strategjinĂ« tonĂ« globale. Jemi krenar per investimet e kryera ne Shqiperi dhe ne nje te ardhme te shpejte do te angazhohemi per te zhvilluar me tej prezencen tone industriale”

Image