DILMUNIA GRAND CANAL & MARINA (DGCM)

Home > Histori suksesi > DILMUNIA GRAND CANAL & MARINA (DGCM)

Waterproofing of Reservoirs, Lakes and Channels

2020

DILMUNIA - MANAMA - Bahrain

Ithmaar Development Company

Cebarco Bahrain S.P.C.

Artelia / Ansari Engineering Services

DILMUNIA GRAND CANAL & MARINA (DGCM)

Problem

u003cpu003eIthmaar Development Company is developing the reclaimed island of Dilmunia on the north-eastern coast of the island of Muharraq, Kingdom of Bahrain. The development project includes the construction of a nearly 1.5 km leisure canal (Dilmunia Grand Canal), which will be the central attraction of the island’s architectural design, including water activities, fountains, cascades, and waterfalls. Dilmunia canal is elevated few meters above the surrounding ground level, and any potential leaks may become visible and are highly undesirable. Therefore, the project foresees to waterproof the canal structure with various geosynthetic products, including several complementary watertight and drainage elements either installed inside and outside the peripheral walls.u0026nbsp;u003c/pu003e

Solution

u003cpu003eThe construction of the Dilmunia canal is the object of an international Tender. The tender design for the waterproofing works has been developed by the engineering firm ARTELIA by specifying the following Maccaferri products for waterproofing u0026amp; drainage functions. (1) Macline SDH 200 as the primary waterproofing layer inside the canal structure which will be retained at the upper perimeter by heat-seaming (welding) over an embedded anchor profile of ‘E’ locks and covered by 100 mm thick polymer reinforced concrete panels, (2) Macline N80.1 geotextile cushion layer intended to protect the geomembrane from damage during casting of the concrete panels, (3) Macline GCL W10 as the secondary liner designed to provide an additional watertight barrier against unexpected leakage, (4) Macdrain M120M as the drainage layer behind the concrete wall and (5) Macgrid WG 13S geogrid for ground improvement below bridge foundation structures. Maccaferri Middle East was involved in the design, supply, and construction assistance of the project.u003c/pu003e

Used Products

Polymeric Geomembranes
Polymeric Geomembranes
Gjeomembranat plastomerike i përkasin familjes së gjeomembranave sintetike dhe ofrohen në fletë të mëdha (5-8 m) me trashësi nga 0,5 deri në 3 mm. MegShiko
star
Nonwoven Geotextiles
Nonwoven Geotextiles
Gjeotekstilet jo të endura janë struktura tekstili të sheshta që përbëhen nga fibra sintetike të montuara nga shpimi me gjilpërë dhe/ose procese termiShiko
star
MonoAxial GeoGrids
MonoAxial GeoGrids
Gjeogridet përdoren, kryesisht, për qëllime përforcimi duke marrë parasysh strukturën e tyre të veçantë e cila eshte në gjendje të sigurojë forcën e nShiko
star
GCL
GCL
Barrierat Geo-Clay-Liners janë përbërës të prodhuar nga bashkimi (zakonisht nga proceset e shpimit me gjilpërë) të një shtrese bentoniti, me veti të zShiko
star
Drainage Geocomposites
Drainage Geocomposites
Kompozitat e drenazhimit përbëhen duke bashkuar, gjatë prodhimit, një shtresë berthame drenazhi (mund të jetë ose një shtresë, një rrjetë ose një elemShiko
star