Valobrani i Brane

Home > Rešenje > Valobrani i Brane

Valobrani i Brane

Image

Valobrani mogu biti locirani na moru ili povezani sa obalom i obično štite morsku infrastrukturu od talasa i strujnog dejstva. Valobran raspršuje energiju talasa na moru, stvarajući mirne vodene basene u kojima se lučke aktivnosti mogu uspešno i bezbedno razvijati. Istorijski gledano, ove građevine su se sastojale od gomila ruševina zaštićenih sa obe strane oklopnim slojevima od krupnog prirodnog kamena ili veštačkih betonskih blokova. Zamena materijala jezgra ruševina sa MacTubes® punjenim materijalom za iskopavanje (pesak ili mulj) može biti efikasna alternativa koja omogućava ubrzanje građevinskih aktivnosti i smanjenje ukupnih troškova lukobrana.

Rešenja u jednom sa potrebama klijenata. Potopljene strukture se često koriste za zadržavanje stopala veštačkih hranljivih materija okrenutog prema moru, koje deluju zajedno kako bi obezbedile zaštitu plaže. Pomažemo projektantima i građevinskim kompanijama nudeći rešenja koja uzimaju u obzir dostupnost materijala, ekološke zahteve i metodologiju izgradnje koju odabere Izvođač. Tehnička rešenja mogu uključivati MacTubes® i/ili MacBags® gde je pesak lako dostupan. Gabioni i Reno ili Marine dušeci se razmatraju u slučajevima kada se kamenolomi nalaze na razumnoj udaljenosti.

Image

Naša rešenja brana i inovacije Tehnička rešenja kompanije Maccaferri mogu se uspešno primeniti i za izgradnju brana. Ako je pesak lokalno dostupan, MacTubes® se može koristiti za izgradnju jezgra, dok se Gabioni i Reno ili morski dušeci mogu koristiti za zaštitu jezgra od talasa i strujnog dejstva. Dobro dizajniran filterski sloj koji odvaja novu strukturu od postojećeg morskog dna je od vitalnog značaja za stalne performanse jame, međutim tradicionalna geotekstilna filtarska tkanina pluta u morskoj vodi, što otežava njegovu instalaciju. Patentirali smo dušek sa balastnim filterom (BFM) da rešimo ovaj problem omogućavajući lako postavljanje zaštitnog, odvajajućeg ili filtracionog tekstila na morsko dno.

Potrebna vam je tehnička pomoć?

Ovde smo da vam pomognemo sa vašim narednim projektom

This site is registered on wpml.org as a development site.