Reno Mattress Plus

Home > Proizvodi > Reno Mattress Plus

Reno Mattress Plus

Image

Nazvan po jednoj od prvih intervencija koje je izvršio Maccaferri pre više od 100 godina, Reno madrac® je sada sinonim za hidraulične radove i projekte zaštite od erozije širom sveta. U isto vreme, u Maccaferriju čvrsto verujemo u inovacije! Inovacija u pogledu rešenja i proizvoda je važan deo evolucije uspešnih kompanija. Reno Madrac Plus je rezultat inovativnih eksperimentalnih testova. Dublje razumevanje performansi madraca nam omogućava da napravimo isplativije dizajne koji su Reno rešenju madraca dali veću konkurentnost.

U primeni sa visokim vrednostima napona na smicanje, Reno Mattress Plus je preko 73% efikasniji od rip-rap-a, kamenog nabačaja. Ovo rešenje smanjuje uticaj zaštite rečne obale na životnu sredinu. To je zbog uštede materijala i transporta. Štaviše, Reno Mattress Plus stvara prirodno stanište za žive vrste, poboljšavajući biodiverzitet kroz zaštitu bentosa: međuprostori madraca nude stanište za vrste koje žive u prelaznoj zoni između vode i zemlje. Konačno, Reno Mattress Plus je lakši za ugradnju, čak i u uslovima strmih nagiba, zahvaljujući robusnim duplim dijafragmama koje ubrzavaju proces podešavanja.

Image

Tradicionalne zaštite obale reke napravljene od rastresitog kamenja (rip-rap) zahtevaju debeo sloj materijala da bi bile efikasne. To je zbog činjenice da kamenje nije zatvoreno i da se sloj kamenja ne može precizno postaviti, što rezultira većom potrošnjom kamena, a samim tim i povećanjem opterećenja životne sredine. Tradicionalni Reno madraci su previše dizajnirane zaštite obale reke u poređenju sa stvarnim opterećenjem kojem su izloženi. Reno Mattress Plus je rezultat eksperimentalnih testova na Univerzitetu Colorado State. Dublje razumevanje performansi madraca omogućilo nam je da napravimo isplativij dizaj, dajući našim rešenjima veću konkurentnost u poređenju sa ekvivalentnim i alternativnim (tradicionalnim) sistemima.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.