Održivost

Održivost

Snažno smo posvećeni rješavanju ekoloških, ekonomskih i društvenih aspekata uz holistički pristup

Zaista, čvrsto verujemo u usvajanje održivih pristupa i rešenja tokom cijelog životnog ciklusa projekta

Od faze dizajna inženjerskog sistema kroz faze proizvodnje i izgradnje do isporuke: sva naša inženjerska rešenja imaju za cilj stvaranje dugoročnih prednosti koje nadilaze sam proizvod

Ciljevi održivog razvoja

Ciljevi održivog razvoja UN su postavile SDG kao hitan poziv na akciju: prihvatili smo izazov i obavezali se da ćemo ih postići jedan po jedan, korak po korak.

 Zajedno sa institucijama i vlastima, preduzeća su sada pozvana da razvijaju održiva rešenja koja štite dobrobit i sigurnost zajednice i okoline, u skladu s ciljevima koje su postavile UN u Agendi za održivi razvoj 2030.

 Agenda 2030. sastoji se od 17 ciljeva održivog razvoja (SDG) uokvirenih u okviru šireg plana od 169 povezanih ekoloških, ekonomskih, društvenih i institucionalnih ciljeva koje treba postići do 2030 godine.

 Sedam godina nakon potpisivanja Agende 2030, raste svest u civilnom društvu, u korporativnom svetu i među vladama da prihvate integrirani pristup i preduzmu opipljive mere za rešavanje velikog društveno-ekonomskog preokreta, kao i višestrukih i složenih ekoloških i institucionalnih izazova. Mnoge kompanije su se pozabavile Agendom 2030 integrišući princip održivosti u svoju strategiju i poslovno planiranje.

 UN su definisale SDG kao hitan poziv na akciju, dok je Maccaferri, kojem ekološka održivost čini okosnicu svoje vizije, odmah odgovorio, fokusirajući svoju energiju na ciljeve usmerene na borbu protiv klimatskih promena i očuvanje ekološkog ekosistema.

NAŠA OBAVEZA

PROMOVISANJE USVAJANJA ČISTE ENERGIJE

Razvijamo rešenja koja podstiču pristup pristupačnoj i čistoj energiji.

Radimo u partnerstvu sa vlastima na maksimiziranju udela zelene energije u globalnom energetskom miksu.

Image
Image

UKLJUČIVANJE LOKALNIH ZAJEDNICA

Promovišemo inkluzivni rast, razvijajući rešenja koja mogu lako da se instaliraju od strane lokalnog osoblja bez posebne obuke.

Mnoge zajednice trpe sve veći broj prirodnih katastrofa, stoga radimo na brzim i efikasnim merama da intervenišemo i obnovimo njihovu ekonomiju.

NEGOVANJE INOVACIJA

Podstičemo kontinuirano poboljšanje kako bismo dugoročne ekonomske i ekološke uticaje strukture postavili u centar aktivnosti projektovanja.

Naš proces dizajna je fokusiran na test kampanje i ulaganja u procenu performansi naših rešenja.

Image
Image

BEZBEDNOST LJUDI I ZAŠTITA IMOVINE

Razvoj prilagođenih rešenja za svaki bezbednosni problem sa kojim se suočavamo omogućava nam da minimiziramo rizike.

Ljudi, istorijsko i kulturno nasleđe i infrastruktura moraju biti zaštićeni.

ODGOVORAN DIZAJN I PROIZVODNJA

Kroz optimizaciju dizajna, promovišemo održivo upravljanje materijalima kako bismo uštedeli resurse i izbegli otpad. Naša dostignuća uključuju smanjenje, ponovnu upotrebu i recikliranje materijala.

Takođe, obavezujemo se na transparentnost, pružajući objektivne, pouzdane i uporedive informacije o uticaju naših proizvoda na životnu sredinu tokom životnog ciklusa.
Nauči više >>>

Image
Image

INTEGRACIJA U PRIRODNU SREDINU

Brinemo o naturalizaciji naših inženjerskih objekata i verujemo da je integracija vegetacije i tehnika sadnje u fazi projektovanja dodatna ekološka vrednost naših rešenja.

Radimo na poboljšanju ukupne estetike naših struktura, kako bismo ih bolje integrisali u naše urbano okruženje.

POŠTOVANJE I UNAPREĐIVANJE BIODIVERZITETA

Trudimo se da smanjimo uticaj naših rešenja na životnu sredinu i da postignemo ravnotežu između tehničkih performansi i prirodne integracije.

Jedna od naših obaveza je da favorizujemo rešenja koja poboljšavaju biodiverzitet, obezbeđuju savršena staništa za različite vrste, a takođe uzimamo u obzir prisustvo divljih životinja i poštujemo ih.

Image

Potrebna vam je tehnička pomoć?

Ovde smo da vam pomognemo sa vašim narednim projektom

This site is registered on wpml.org as a development site.