RenoMreža

Home > Proizvodi > RenoMreža

RenoMreža

Image

Dabrovi, jazavci i druge životinje koje kopaju ponekad mogu izazvati prilično veliku štetu na padinama obala, duž nasipa ili u nasipima ispunjenim zemljom. U izolovanim slučajevima, takva šteta koju su prouzrokovali ovi sisari mogla bi dovesti do povećanog rizika od globalnih propusta padina sa ozbiljnim posledicama prekomernih poplava za zajednice koje žive u ovoj oblasti. Šupljine koje stvaraju dabrovi mogu biti od velikog rizika za stabilnost nasipa.

Naši RENOMESH, RENOMESH BIO i RENOMESH GREEN deluju kao efikasna dugoročna barijera protiv upada životinja koje se ukopavaju, obeshrabrujući ih da kopaju unutar jezgra nasipa/nasipa i podstičući ih da migriraju u druga nekritična područja reke/infrastrukture. Maccaferri Renomesh je provereno rešenje: početne studije posmatranja sproveo je Tehnički univerzitet u Beču (Austrija) kako bismo otkrili da li i kako možemo sprečiti ove životinje da se ukopaju u kritično jezgro nasipa duž reka u Evropi. Nakon isprobavanja nekoliko vrsta sistema barijera, studija je zaključila da je jedini način da se stvori efikasna barijera za ugriz dabrova korišćenje čelične mreže.

Image

Ranije su korišćeni sintetički materijali, zbog njihove postojanosti u vodi, ali se pokazalo da nisu efikasni protiv ujeda glodara. Testovi sprovedeni na Tehnološkom univerzitetu u Beču na nekoliko tipova sistema barijera dokazali su da je čelična mreža jedini način da se stvori neprobojna barijera koja će odoleti snažnom ugrizu dabra. Štaviše, ova rešenja promovišu uspostavljanje vegetacije, olakšavajući integraciju u životnu sredinu. Koristimo reciklirani čelik, što dodatno doprinosi smanjenju emisije CO2.

Potrebna vam je tehnička pomoć?

Ovde smo da vam pomognemo sa vašim narednim projektom

This site is registered on wpml.org as a development site.