Uzdužna zaštita

Home > Rešenje > Uzdužna zaštita

Uzdužna zaštita

Image

Uzdužne zaštitne konstrukcije su hidraulične konstrukcije čija je dužina paralelna sa rečnim tokom. Ove konstrukcije se često grade na postojećim prirodnim obalama ili ih podržavaju i obično se protežu na znatnoj udaljenosti. 

Rešenja za zaštitu obale reke moraju biti dovoljno robusna i dobro dizajnirana da se suprotstave erozivnim silama koje stvaraju struja protoka i transportovani sedimenti.

Opterećenje abrazije usled materijala koje nosi tok je među najkritičnijim silama koje deluju na obalama reka ili na vrhovima obala. Iz tog razloga smo razvili PoliMac, ekskluzivni polimerni premaz za proizvode od žice sa dvostrukim uvrtanjem da izdrže mehanička opterećenja i hemijske napade koji utiču na rečne strukture.

Rigorozne test kampanje i duboko razumevanje performansi naših rešenja omogućavaju nam da napravimo isplativije dizajne koji će našim rešenjima dati veću konkurentnost u poređenju sa ekvivalentnim i alternativnim (tradicionalnim) sistemima. Zaštita obala napravljena korišćenjem Reno dušeka Plus može da ima smanjenje debljine do 73% u poređenju sa tradicionalnom zaštitom za obalu sa kamenim nabačajem.

Image

Ovo omogućava značajne uštede materijala i smanjenje ekološkog opterećenja zaštite obale reke. Naši sistemi za zaštitu obala reke se proučavaju i optimizuju kako bi pronašli ravnotežu između zahteva naših društava i ekološke ravnoteže. U tom smislu, naša rešenja su dizajnirana da stvore idealne uslove za prirodnu re-vegetaciju obale; štaviše, nedavne studije pokazuju da naši sistemi koji uključuju prirodu nude prirodno stanište za žive vrste, poboljšavajući biodiverzitet kroz zaštitu bentosa. 

Preuzmite MacRa Studio softver i počnite da dizajnirate promenu sa nama!

Potrebna vam je tehnička pomoć?

Ovde smo da vam pomognemo sa vašim narednim projektom

This site is registered on wpml.org as a development site.