Učvršćivanje rubnih zemljičša i otpada

Home > Rešenje > Učvršćivanje rubnih zemljičša i otpada

Učvršćivanje rubnih zemljičša i otpada

Maksimiziranje obima skladištenja otpada u sve naseljenijem svetu. Sa rastućom svetskom populacijom, čovečanstvo proizvodi sve veće količine otpada. Ovaj problem je dodatno otežan teškoćom pronalaženja područja koja se mogu koristiti za skladištenje otpada ili opasnih materija. Stoga, svaka tehnologija koja maksimizira zapreminu skladištenja otpada može biti od koristi za životnu sredinu i takođe uštedeti novac operaterima deponije.

Povećanje zapreminskog kapaciteta uz smanjenje troškova Iskusni smo i uspešni u implementaciji armiranih zemljišnih struktura u kojima otpadni materijal koji se skladišti postaje sam materijal za „strukturalnu ispunu“. Paragrid®, Paralink® i MacGrid® WG geomreže su korišćene sa pozitivnim rezultatima kako u pogledu poboljšanja zapremine (do tri puta veće zapremine za istu površinu deponije) tako i troškova. Jedinstveni Maccaferri proizvodi pomažu u borbi protiv geotehničke nestabilnosti. Ova ista ojačanja tla su takođe korišćena u projektima za ojačavanje perimetarskih nasipa deponija.

Tipično izgrađeni od materijala sa kohezivnim svojstvima, ovi nasipi mogu predstavljati probleme geotehničke stabilnosti. Za ove primene, upotreba jedinstvene geomreže Paradrain® može pomoći. Paradrain® ne samo da armira zemljište, već i smanjuje pritisak vode i pora u kohezivnoj ispuni zbog prisustva integralnih drenažnih korita na površini geomreže. Stvaranje ovih strmih ojačanih nasipa i ćelija za deponiju, maksimizira dostupnu zapreminu otpada, u poređenju sa neojačanim padinama.

Potrebna vam je tehnička pomoć?

Ovde smo da vam pomognemo sa vašim narednim projektom

This site is registered on wpml.org as a development site.