Tok Krhotina i plitke Barijere od klizišta

Home > Rešenje > Tok Krhotina i plitke Barijere od klizišta

Tok Krhotina i plitke Barijere od klizišta

Image

Tokovi krhotina i plitka klizišta su veoma pokretna tečna klizišta koja sadrže različite materijale, od sitnih čestica do velikih gromada i grana drveća. Oni su uzrokovani prekomernom količinom vode na padinama i unutar njih, uzrokovanim padavinama, topljenjem glečera ili slično. Verovatnoća nastanka krhotina. tokovi se povećavaju kada se vegetacija i druga površinska zaštita uklone sa ranjivih padina, možda šumskim požarom ili čišćenjem.

Tokovi krhotina su obično kanalisani topografijom. Ako se ne kontroliše, tokovi krhotina mogu oštetiti ili poremetiti infrastrukturu ili blokirati vodotokove, što dovodi do značajnog razaranja. Naše barijere za protok krhotina se postavljaju unutar putanje toka otpada ili plitkog klizišta, često u prirodnim jarugama, kanalima ili žlebovima na padini. Prilagođeni su tako da odgovaraju dimenzijama projekta, predviđenom materijalu otpada i očekivanoj zapremini protoka i sadrže specifične elemente za apsorpciju energije kako bi ograničili protok.

Naše barijere se brzo i lako postavljaju i nisu nametljive za okolinu: mogu se ukloniti ostavljajući temelj netaknut i ponovo instalirati ako se u budućnosti poveća rizik od tokova otpada.

Potrebna vam je tehnička pomoć?

Ovde smo da vam pomognemo sa vašim narednim projektom

This site is registered on wpml.org as a development site.