Rekonstrukcija livade morske trave i grebena

Home > Rešenje > Rekonstrukcija livade morske trave i grebena

Rekonstrukcija livade morske trave i grebena

Image

Značaj livade morske trave. Livade morske trave su važne karakteristike u priobalnom okruženju jer smanjuju brzine toka, povećavajući sedimentaciju i ograničavaju eroziju. Pored toga, one formiraju važna morska staništa za floru i faunu, a istovremeno izoluju ugljenik.

Maccaferri rešenja za pomoć životnoj sredini Naša rešenja se mogu koristiti za stabilizaciju ovih važnih ekoloških struktura, smanjujući strujne tokove u blizini livada morske trave kako bi pomogli u ponovnom uspostavljanju vegetacije. Koristimo naše ojačane MacMat® geomatove da obezbedimo sidrište za ranjive morske trave dok pokušavaju da kolonizuju morsko dno. Sličan pristup, često u kombinaciji sa MacBags® i MacTubes®, koristi se u rekonstrukciji zona grebena, oštećenih olujama.

Zaštita slatina. Dok su livade morske trave uvek pod vodom, slatine su u međuplimnoj zoni i svakodnevno su poplavljene. Slane močvare predstavljaju tampon zonu između kopna i mora i naša rešenja se mogu koristiti za jačanje ovih važnih prirodnih zaštićenih područja. Često zahtevaju pojačanje prirodnih kanala i sistema za zaštitu od erozije na njihovim marginama.

Potrebna vam je tehnička pomoć?

Ovde smo da vam pomognemo sa vašim narednim projektom

This site is registered on wpml.org as a development site.