Ojačanje asfaltnog kolovoza

Home > Rešenje > Ojačanje asfaltnog kolovoza

Ojačanje asfaltnog kolovoza

Image

Povećan pritisak na naše puteve. Naši autoputevi doživljavaju neviđene pritiske; povećano korišćenje i smanjenje budžeta za održavanje. Jednostavno obnavljanje je samo privremeno rešenje. Kada su fleksibilni asfaltni kolovozi izloženi ponovljenim cikličnim opterećenjima, može doći do stvaranja kolotraga, stvaranja rupa i pucanja od zamora. Sa povećanjem upotrebe vozila i osovinskog opterećenja, ovaj problem se takođe može pogoršati. Jednostavno obnavljanje problematičnog kolovoza samo će privremeno poboljšati situaciju jer se pukotine iz donjih slojeva uskoro šire u novi sloj, uzrokujući prerano starenje.

Ovo reflektirajuće pukotine takođe mogu biti problem kada se asfaltni slojevi postavljaju na postojeće betonske kolovoze. Maccaferrijeva rešenja za armiranje asfalta se koriste za rešavanje problema na autoputu: – Reflektirajuće pukotine – Termičko i zamorno pucanje – Rutanje i guranje – Potresni neuspeh – Visoka osovinska opterećenja – Izgradnja na tresetnim zemljištima – Diferencijalno sleganje – Slabe podloge – Smanjena debljina građevinskog sloja

Image

Smanjenje celog životnog troška kroz efektivno ojačanje. Armiranje asfaltnih kolovoza može dovesti do trostrukog povećanja veka trajanja kolovoza na autoputu smanjenjem zamora, refleksivnih, termičkih i slijegajućih pukotina. Sa produženim vekom trajanja i produženim intervalima održavanja, „ceo životni trošak“ armiranog kolovoza je manji od nearmiranog. Armiranje smanjuje stres na putu. Koncentracije naprezanja u asfaltnoj matrici se ublažavaju i redistribuiraju armaturom, što rezultira: – Odloženo nastajanje pukotina, sporiji rast pukotina – Uža širina pukotine – Veći razmak između pukotina – Odstupanje pukotina Naši proizvodi za novogradnju i prekrivače. Nudimo niz proizvoda za armiranje za bitumensko popločavanje. Dok MacGrid® AR staklena vlakna i geomreže od poliestera sprečavaju reflektujuće pucanje, Road Mesh® dodatno strukturalno armira kolovoz. Road Mesh® pruža bočno zadržavanje asfalta, što poboljšava otpornost na kolotragu i guranje. Kako strukturalno armira trotoare, mreža za puteve se takođe može koristiti u novoizgrađenim putevima, a ne samo u prekrivačima. Efikasna rešenja zasnovana na istraživanju i iskustvu. Znamo da naša rešenja dobro funkcionišu na osnovu opsežnog istraživanja i razvoja u saradnji sa vodećim univerzitetima i istraživačkim institutima, kao i višegodišnjeg praktičnog iskustva na projektima. Naše istraživanje je doprinelo razvoju našeg softvera za dizajn MacREAD, koji naši inženjeri koriste za rešavanje problema puteva naših klijenata.

Potrebna vam je tehnička pomoć?

Ovde smo da vam pomognemo sa vašim narednim projektom

This site is registered on wpml.org as a development site.