Konsolidacija i Ojačanje Iskopa

Home > Rešenje > Konsolidacija i Ojačanje Iskopa

Konsolidacija i Ojačanje Iskopa

Image

Kada i zašto je potrebno ojačanje i konsolidacija tla? Konsolidacija iskopa i ojačanje su tehnike koje se koriste za stabilizaciju lica tunela i iskopa, omogućavajući bezbedno i brzo napredovanje čak i tunela velikog prečnika. Ova metoda omogućava brz napredak kod velikih iskopa. Ima tendenciju da se koristi u određenim geološkim uslovima i na zemljištima koja se smatraju teškim za iskopavanje. Tehnike uključuju ojačavanje iskopanih površina ugradnjom elemenata od fiberglasa u subhorizontalne rupe, koje se zatim fugiraju kako bi se formirao set mikro-šipova oko cele sekcije.

Maccaferri portfolio rešenja za konsolidaciju i armiranje iskopa Nudimo niz rešenja za profesionalce u izgradnji tunela: • Profili i elementi od fiberglasa različitih poprečnih preseka. Oni su umetnuti po celoj sekciji tunela, da formiraju niz elemenata za ojačanje, odolevajući opterećenjima nastalim tokom iskopa i sprečavajući urušavanje i povećavajući bezbednost radnika. Ovaj stabilizacijski efekat znači da se može preduzeti pristup iskopavanju celog lica (ADECO-RS pristup) • Na problematičnom terenu gde je teško postići performanse pojačanja ili sidra, P.E.R. Može se koristiti zemaljski (TM) sistem sidrenja; integralni omotač oko armaturne šipke sadrži injektirane maltere, zbijajući okolna tla smanjujući gubitak injektnog sloja i ispiranje.

• Hibridna sidra, P.E.R.Ground Drain i P.E.R. Ground COPE omogućava istovremeno ojačanje i odvod podzemnih voda odnosno blokadu. • Slučajan ili iznenadni ulazak vode može se blokirati poliuretanskim smolama, koje stvaraju penu sa zatvorenim ćelijama koje se šire. • Nudimo i armaturne šipke od fiberglasa za armiranje betona unutar privremenih podzemnih objekata, npr. dijafragma i potporni zidovi unutar zone ‘mekih očiju’ proboja tunela. Rebar CRG pojednostavljuje budući pristup kroz armirani beton u poređenju sa tradicionalnim čeličnim šipkama.

Potrebna vam je tehnička pomoć?

Ovde smo da vam pomognemo sa vašim narednim projektom

This site is registered on wpml.org as a development site.