Sistemi obloga – Pokrivanje

Home > Rešenje > Sistemi obloga – Pokrivanje

Sistemi obloga – Pokrivanje

Image

Sistem zatvaranja ili površinskih barijera je važan deo procesa kada se zatvara (ili pokriva) deponija, kontaminirani rudnik ili poljoprivredna lokacija. Obično je integrisan u opštiji dizajn za „naturalizaciju“ lokacije i njegovu sanaciju. Ovo je posebno važno u napuštenim rudnicima ili istorijskim deponijama koje su zatvorene pre rigoroznijeg zakonodavstva.

Svrha zatvaranja. Efikasnost ovog ograničenja ima važne ekonomske i ekološke implikacije. Njegova svrha je: • da se odvodi gas metan koji nastaje tokom razgradnje otpada • da se spreči infiltracija kišnice kako bi se zaustavila kontaminacija i stvaranje viška procedne vode zagađivača unutar ćelije • da se formira supstrat pogodan za rast prirodne vegetacije • da budu topografski kompatibilni sa okruženjem Suočavanje sa izazovom erozije. Erozija je problem koji može nastati pri zatvaranju deponije, nakon izgradnje završnog nepropusnog sistema za zatvaranje.

Image

Na kraju, vegetacija uspostavljena na sistemu za zatvaranje reintegriše deponiju u životnu sredinu. Zaštita od erozije je često potrebna da bi se sprečila šteta od oticanja kišnice, tokom uspostavljanja vegetacije. Kao i kod osnovnih obloga, potreban je pažljiv odabir odgovarajućih geosintetičkih materijala. Optimizacija rešenja kroz naše iskustvo i proizvode Naše iskustvo i širok asortiman proizvoda omogućavaju optimizaciju rešenja za klijente u skladu sa aktuelnim propisima o projektovanju i otpadu; − MacLine® GCL bentonitni geokompoziti − MacDrain® drenažni kompoziti − MacLine® geomembrane − MacTex® H i F odvajanje i filtriranje geotekstila − MacTex® PN i PH zaštitni geotekstili − Paralink®, Paragrid®, MacGrid® WG geomreže za armiranje tla − Paradrain® hibridna geomreža sa integrisanom funkcijom drenaže Štaviše, mogu biti potrebne drenažne i hidraulične konstrukcije za kontrolu oticanja vode i ograničavanje efekata erozije. Ispunjavanje zahteva izgradnje i regulacije. Oslanjamo se na naše iskustvo u oblasti hidraulike, zaštite od erozije i stabilizacije tla kako bismo zadovoljili zahteve moderne izgradnje deponije i razvili harmoničan i funkcionalan dizajn u skladu sa važećim propisima.

Potrebna vam je tehnička pomoć?

Ovde smo da vam pomognemo sa vašim narednim projektom

This site is registered on wpml.org as a development site.