MIXED RSS FOR THE RRESHEN-KALIMASH HIGHWAY

Home > Histori suksesi > MIXED RSS FOR THE RRESHEN-KALIMASH HIGHWAY

Slope Protection

2020

DURRĂ‹S - WESTERN ALBANIA - Albania

MINISTRY OF PUBLIC WORKS & COMMUNICATIONS ALBANIA

MIXED RSS FOR THE RRESHEN-KALIMASH HIGHWAY

Problemi

The 103 km long motorway is a key connection between Durres Port, Albania’s primary harbour on the Adriatic Sea and Kosovo. Journey times of between six and ten hours will be reduced to two by this new road and the new route will serve to stimulate the economy in Albania’s North Eastern region. Due to the mountainous topography of the area, many sections of the motorway run alternately through large steep embankment fill sections and slope cuts, with soil reinforcement, rock-fall protection, erosion control and revegetation measures required. The availability of large quantities of rock fills generated by the slope excavations made the choice of embankment fills a more cost effective alternative to the construction of viaducts. Of the 70 retaining walls required, those up to 15m high were constructed of concrete. However, the 30 walls over 15m high were designed as reinforced soil structures to re-use site won fill and reduce the visual impact.

Zgjidhje

Bechtel-Enka brought in geotechnical specialists, Officine Maccaferri in a partnership arrangement to provide engineering design solutions for the walls. Maccaferri’s responsibility encompassed the design assistance, structural calculations and construction drawings for the 30 walls. For 20 of the walls, Maccaferri also provided supervision and construction management through its local partner Albania Draht. The 30 composite reinforced soil structures have a total facing surface area of more than 35,000 m2, with the maximum wall overall height of 40 m. The walls, where a steep (84°) facing was required, have been constructed using a hybrid reinforced soil system, combining two Maccaferri products; -Terramesh® System, a double-twisted steel wire mesh unit which forms structures with the aesthetics of gabions but with the reassurance of soil reinforcement -ParaLink® 300, a high strength polyester geogrid (primary reinforcement). The ParaLink was spaced at 1 or 2m vertical centres depending upon the design requirement. These walls are among the highest of their type constructed anywhere

Used Products

Terramesh
Terramesh
Familja Maccaferri Terramesh® përfshin opsione të ndryshme per fasaden për të ndërtuar struktura të Tokës së Stabilizuar Mekanikisht (MSE) dhe ShpaShiko
star
Rockfall Barriers
Rockfall Barriers
Barrierat e rënies së shkëmbinjve Maccaferri (Rockfall Barriers) janë të dizajnuara për të ndaluar/kapur shkembinjte dhe gurët që shkeputen përpara seShiko
star
Gjeogridet Monoaksiale
Gjeogridet Monoaksiale
Gjeogridet përdoren, kryesisht, për qëllime përforcimi duke marrë parasysh strukturën e tyre të veçantë e cila eshte në gjendje të sigurojë forcën e nShiko
star
MacMat R
MacMat R
Gjeomatet e përforcuara janë të përbëra ku struktura mat 3D ne brendesi te një përforcimi që mund të jetë ose një rrjetë çeliku me dopio torsion ose nShiko
star
MacArmour & SteelGrid
MacArmour & SteelGrid
MacArmour MacArmour është një produkt 2-në-1 që kombinon një strukturë homogjene kavove te çelikut ne dy drejtime, Shiko
star

Ju nevojitet asistencë teknike?

Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar me projektin tuaj të ardhshëm.