Το έργο της Maccaferri συνδυάζεται με την τέχνη: το έργο Chambéry

Home > News > Το έργο της Maccaferri συνδυάζεται με την τέχνη: το έργο Chambéry
29 June 2023

Το έργο της Maccaferri συνδυάζεται με την τέχνη: το έργο Chambéry

 Ένα πολύπλοκο μηχανολογικό έργο που σχετίζεται με έναν κόμβο αυτοκινητόδρομου που πραγματοποιήθηκε από τον Maccaferri στη Γαλλία έχει διακοσμηθεί με έναν πίνακα ζωγραφικής ενός φυσικού τοπίου.

Το 2021, κοντά στις Άλπεις, στο Chambéry (Γαλλία), ο Maccaferri συμμετείχε σε ένα έργο, στη διασταύρωση των αυτοκινητοδρόμων που προέρχονται από τη Λυών και από τη Γκρενόμπλ, που οδηγούν στο Annecy / Geneva (CH).

Πριν από την παρέμβαση, η περιοχή χαρακτηριζόταν από έντονη κίνηση και γι’ αυτό χρειαζόταν ένα νέο οργανωτικό σύστημα. Η παρέμβαση δεν ήταν καθόλου εύκολη γιατί ο χώρος ήταν περιορισμένος και ο κύριος τρόπος εισαγωγής περνούσε πάνω από δρόμο και μετά πάνω από σιδηροδρομικό μονοπάτι.

Η Maccaferri πρότεινε το πλήρες πακέτο: σχεδιασμός, προμήθεια και εγκατάσταση των δύο λύσεων. Κατασκευάστηκαν επτά τοίχοι σε σύστημα ενίσχυσης εδάφους, δύο στο MacRes™ και πέντε στο Mineral Terramesh™. Πράγματι, το κύριο χαρακτηριστικό του έργου είναι η εφαρμογή του Mineral Terramesh™, μιας μοναδικής και απλής λύσης για την εγκατάσταση συστήματος ενίσχυσης εδάφους με κεκλιμένο φινίρισμα όψης βράχου. Αυτή η λύση επιλέχθηκε λόγω της μοντέρνας, καθαρής αισθητικής της.

Η μοναδικότητα αυτού του χαρακτηριστικού του αυτοκινητόδρομου έγκειται στον εξαιρετικό πίνακα ζωγραφικής, που πραγματοποιήθηκε από ένα επαγγελματικό στούντιο της Λυών, που ανατέθηκε από τον τελικό πελάτη. Χρειάστηκαν πέντε έντονες εβδομάδες εργασίας για να πραγματοποιηθεί ο πίνακας. Το αριστούργημα απεικονίζει ένα φυσικό τοπίο, με καταπράσινους λόφους, ζώα και ένα ρυάκι, θυμίζοντας την έννοια της φύσης και της αγριότητας. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι που οδηγούν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου μπορούν να βρεθούν περικυκλωμένοι από ένα συμβολικό δάσος, δίνοντάς τους την αίσθηση ότι βυθίζονται πλήρως σε ένα ήρεμο και γαλήνιο περιβάλλον. 

Σύμφωνα με τους στόχους της Εταιρείας για βιώσιμες και ανθεκτικές υποδομές, το έργο οδήγησε σε μια σειρά από οφέλη και βελτιώσεις για τη δομή. Συγκεκριμένα, η σταθερότητα των τοίχων δικαιολογείται σύμφωνα με τις ετικέτες EC7, ένα ευρωπαϊκό πρότυπο που σχετίζεται με τον γεωτεχνικό σχεδιασμό. Επιπλέον, τα εξαρτήματα Mineral Terramesh™ έχουν διάρκεια σχεδιασμού 120 ετών, όπως απαιτείται σε πολύ σημαντικές κατασκευές από σκυρόδεμα, όπως μεγαλύτερες γέφυρες και σήραγγες. Η ανθεκτικότητα παρέχεται επίσης από τον γεωσυνθετικό οπλισμό που μπορεί να υποστηρίξει βαριά φορτία και σεισμικές ενέργειες. Η μεγάλη διάρκεια ζωής των υλικών είναι ένας από τους κύριους στόχους που επιδιώκει να επιτύχει η Maccaferri στις λύσεις και τα έργα της.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

2.850 m² Mineral Terramesh™ 87°
7.000 m² του ParaGrid™ 50
8.800 m² του ParaGrid™ 100
441 m² πάνελ MacRes™
7.700 ml ParaWeb™ MD 36
1.800 ml ParaWeb™ 2D30

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.