breakwatersGroynes

Teknikat tona moderne valëthyese. Valëthyesit mund të gjenden në det të hapur apo të lidhur me bregdetin dhe zakonisht mbrojtnë infrastrukturën detare nga valët dhe veprimit të rrymave. Valëpritës zbut energjinë e valës në det të hapur, duke gjeneruar basene ujore të qetë ku aktivitetet portuale mund të zhvillohen me sukses dhe në mënyrë të sigurtë. Historikisht, këto struktura përbëhen nga rrënoja-grumbull gurësh, të mbrojtur në të dy anët nga shtresa mbrojtëse të blinduara të bëra nga gurë të mëdhenj natyrore ose artificiale si blloqe betoni. Zëvendësimi i rrënojave me MacTubes® mbushur me materiale të gërryera (rërë apo baltë) mund të jetë një alternativë efektive duke ju lejuar që të përshpejtoni aktivitetin e ndërtimit dhe për të zvogëluar shpenzimet e përgjithshme të valëthyesve.

 

Zgjidhje një me nevojat e klientit. Strukturat e zhytura janë përdorur shpesh për të mbajtur nën kontroll sipërfaqet nënujore dhe nxjerrjet e materialeve nënujore në bregdet si pasojë e gerryerjes, që veprojnë së bashku për të siguruar mbrojtje në plazh. Ne, të ndihmuar projektuesit dhe kompanitë e ndërtimit, ofrojmë zgjidhje të cilat konsiderojnë disponueshmërinë e materialeve, kërkesat mjedisore dhe metodologjisë së ndërtimit të përzgjedhur nga kontraktori. Zgjidhjet teknike mund të përfshijnë MacTubes® dhe / ose MacBags® ku ka rërë në dispozicion. Gabionët dhe Materasët Reno apo Dyshekët Detare janë konsideruar në rastet kur guroret janë të vendosura në një distancë të arsyeshme.

 

Zgjidhjet tona për valëpritësit dhe inovacione. Zgjidhjet teknike të Maccaferrit mund të aplikohen me sukses për ndërtimin e valëpritësve. Nëse rëra në nivel lokal është në dispozicion, MacTubes® mund të përdoren për të ndërtuar bazën e valëpritësit, ndërkohë gabionet dhe Reno mattress apo dyshekët detarë mund të përdoren për të mbrojtur bazën nga valë dhe veprimit të rrymave. Një shtresë me filtër e mirë-projektuar që ndan strukturën e re nga shtrati ekzistues i detit është jetike për kryerjen e vazhdueshme të valëpritësve, megjithatë pëlhurat tradicionale të gjeotekstilet me filtër pluskojnë në det, duke komplikuar instalimin e saj. Ne kemi patentën e Ballasted Filter Mattress (BFM), për të zgjidhur këtë problem duke bërë të mundur vendosjen me lehtësi të një mbrojtje, ndarjeje apo tekstileve të filtrimit në fundin e detit.

Produktet

AL

need more information maccaferri