Officine Maccaferri
BALKANS
Hyr
Vendi

Hyr

Terramesh i Maccaferri Balkans përdoret në projektin e Lindjes së Mesme.

Terramesh-Middle-East-

Maccaferri Balkans i ofron Terramesh System Maccaferri Middle East për tu përdorur në një projekt i cili është vlerësuar me çmim

Terramesh System-i jonë është prodhuar nga rrjetë teli e përdredhur dyfish. Njësitë janë të mbrojtura me (1) aliazh zink dhe alumin (2) minerale të tjera të rralla dhe (3) një shtresë shtesë PVC. Veshja mund të lidhet me gjeogride poliester të cilat janë të veshura me poliolefin për të siguruar qëndrueshmëri optimale deri në 120 vjet (siç kërkohet nga standardet ndërkombëtare).

Me këtë projekt, Maccaferri Middle East fitoi Çmimin e parë vjetor GeoME  2015 për kategorinë “Projekti Gjeosintetik më i mirë”.

Kur Z. Jayakrishnan Puthiya Veettil, Menaxher Teknik Rajonal i Maccaferri-t në Lindjen e Mesme (Maccaferri Middle East) u pyet se cilat ishin sfidat kryesore me të cilat u përball OM në këtë situatë, ai u përgjigj:

Historikisht, ky projekt shënon aplikimin e parë të sistemit ParaMesh në rajonin e Lindjes së Mesme. Projekti është projektuar fillimisht me argjinatura shumë të larta te cilat u ndryshuan më vonë në struktura mbajtëse gati vertikale. I gjithë proçesi i aprovimit dhe ndërtimit të sistemit Paramesh ka qënë një sfidë e vërtetë për shkak të standarteve të rrepta dhe të larta dhe proçeseve të brëndshme nga konsulenti Z. Halcrow. Klienti bëri një krahasim të gjithanshëm të të mirave tekniko komerciale për disa sisteme të ndryshme të pranishme ne treg, ndër të cilat, Paramesh u zgjodh si sistemi me mure mbajtese për këtë projekt.  Mori gati nje vit kohë nga data e propozimit konceptual nga Maccaferri për të filluar ndërtimin.

  1. Jayakrishnan Puthiya Veettil, renditi dobitë kryesore në vijim, avantazhet dhe shtesat më me vlerë:
  • Seksioni i projektimit Trapezoidal redukton shembjet shkëmbore & punimet e dherave. Sistemi në mënyrë tipike lejon një mbushje me gure me dimensione të mëdha (deri në 15cm) material nga përzierja me shkëmbinj të copëzuar.
  • Fleksibiliteti i fasadës së Terramesh e bën atë zgjidhjen më të qëndrueshme ndaj sizmikës. Gjithashtu lejon absorbimin e uljeve diferenciale pa dëmtuar fasadën.
  • Natyra e vetëdrenazhimit të fasadës & mbushjes ndihmon strukturën që të shmangë zhvillimin e presioneve ujore gjatë situatave të përmbytjeve (e cila është e zakonshme në këto lloj kantjeresh ndërtimi).
  • Fasada është e përbërë nga material fleksibël gabioni i cili mund të deformohet në çdo lloj madhësie jashtë standartit në kantjere në varësi të gërmimeve të cilat ndryshojnë sipas konsideratave të projektimit.
  • Konstruksioni i sistemit ParaMesh është miqësor me ambjentin

Në këtë link do të gjeni intervistën e plotë me Z. Jayakrishnan Puthiya Veettil, Menaxher Teknik Rajonal i Maccaferri-t ne Lindjen e Mesme.

Për më shumë informacion në lidhje me këtë projekt ju lutem të na kontaktoni.

All Rights Reserved © Officine Maccaferri Spa 2022 P.IVA IT 02145540379

Share This