Officine Maccaferri
BALKANS
Hyr
Vendi

Hyr

A NEW environmentally friendly polymer coating for wire products

default-image-maccaferri

Ne 6 Maj 2013 Grupi Maccaferri lancon ne treg PA6- Nje INOVACION ne veshjen e telave te celikut me nje polimer miqesor me ambjentin.
Maccaferri prezanton nje veshje polimerike te re per produktet e saje me tele celiku.
PA6 e Maccaferrit eshte nje veshje me poliamide per produktete Maccaferri me tele celiku. Familia e produkteve me veshje PA6 i eshte shtuar games se produkteve te veshur dhe ofron nje performance te permisuar ne menyre te konsiderueshme nga pikepamja ambjentale dhe teknike ne krahasim me produktet e veshur me PVC dhe HDPE te cilet jane prezente ne treg.
Veshja Maccaferri PA6 eshte me miqesore me ambjentin ne krahasim me PVC. Ne ndryshim me PVC, nuk permban ftalate ose supstanca te demshme per shtresen e ozonit.Për më tepër,materiali PA6 Maccaferri nuk përmban metale të rënda dhe nuk lëshon acid klorhidrik gjatë djegies ndryshe nga PVC.
Ajo ofron nje permisim ne:
Performancen mjedisore
Rezistencen ndaj dëmtimit mekanik
Performancen në temperatura të ftohta
Rezistencen ndaj ndotesve nga hidrokarburet
Forcës ne term te gjate dhe elasticitetit
Aderencen në tele
Në krahasim me produktet e tela PVC veshur,produkti PA6 Maccaferri ofron:
Zgjatim 25% pas berjes se testit me 3000 ore nen rreze UV
50% më e qëndrueshme dhe në këtë mënyrë më e mirë në gjendje për t’i rezistuar dëmeve (mekanike)
3 herë më mirë ne adezionin ne telat e çelikut
30% më shumë jetë te dobishme
Edhe pse kjo veshje ofron një performancë më të mirë, nuk është një alternativë për PVC, por një përmirësim. Duhet të përdoret kur produktet të veshura me PVC ose HDPE nuk plotësojnë performancën mjedisore, teknike ose jeta e dobishme te kërkuar nga klienti. Maccaferri ka disponibel gjithashtu edhe produktet e veshura me PVC që mund te përdoren në projekte më pak kërkues.
Veshja e re eshte e disponueshme ne nivel boteror ne te gjithe gamen e produkteve Maccaferri me tele dhe hapje dopiotorsion, nder te cilat:
Gabbionat
Materasset Reno®
Rrjetat per mbrojtjen nga renia e gureve
Sistemet me toke te perforcuar Terramesh®
Sistemet me toke te perforcuar GreenTerramesh®
Veshja PA6 Maccaferri prodhohet sipas standartit zyrtar EN 10245-5:2011 “Steel wire and wire products – Organic coatings on steel wire – Part 5: Polyamide coated wire“. Per me teper, eshte testuar gjeresisht si ne polimere edhe ne telat e veshur, duke i ofruar Klienteve nje garanci ne qendrueshmeri dhe kualitet

All Rights Reserved © Officine Maccaferri Spa 2022 P.IVA IT 02145540379

Share This